keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Kirjastoinfoa ja muuta vastaavaa

Saattaa mennä tajunnanvirtaa-periaatteella kirjoitus. Aiheesta toiseen siirtymistä ilman kunnollista juonta.

Käväsi eilen tiistaina kirjastoinfossa. Infotilaisuus kirjaston palveluista, siis tarkemmin ottaen. Mitä kirjastossa on ja mitä kirjasto voi tarjota asiakkailleen jne. Pari aihetta nappasin, josta läksin merkintää kirjoittelemaan.

Sompion kirjasto järjestää pienimuotoisia tapahtumia, mm. kirjakahvilaa. Keskusteluissa mietittiin mitä muuta voisi järjestää, mikä kiinnostaisi yleisöä. Musiikki, elävä sellainen oli eräs esimerkki. Rovaniemellä on järjestetty 1990-luvulta lähtien Kirjastorokki-tapahtumaa (uutinen/Kirjasto.fi). Toimisiko täällä?

Itse kirjoista keskusteltaessa nousi esiin Arto Paasilinna. Juuri eräs Paasilinnan kirja kesken, ja keskusteltiin mitä ihmiset lukee (juuri nyt). Paasilinnalta ei ole ilmestynyt vähään aikaan uutta teosta (aivoinfarktista johtuvista terveydellisistä syistä johtuen jne). Tosin viitisen vuotta sitten julkaistiin Lasse Lehtisen teos Nätti-Jussista. Teos käsittääkseni pohjautuu Paasilinnan tuotoksiin.

Tästä päästäänkin teatterin puolelle. Nätti-Jussista on tehty näytelmä. Rovaniemen teatterissa esitetään nyt syksyllä hahmoon perustuva näytelmä. Vois käydä katsomassa, jos natsaa aikataulut yhteen.

Jälleen aasinsilta. Menee ehkä knoppitiedoksi: Nätti-Jussi on haudattu Rovaniemelle. Eräällä keskustan hautausmaalla on metsätyöläisten (savottajätkä) hauta-alue ja muistokivi. Täältä löytyy myös Nätti-Jussin hauta. Pari kertaa käynyt kyseisellä paikalla. (Ja blogimerkintääkin pitäis löytyä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti