lauantai 30. syyskuuta 2017

Huomioita ja sekalaisia lauantaimerkintöjä

Lauantaiaamupäivä ja katson töllöstä lasten/nuortenohjelmia. Tylsää? Ei toki, ei ole vain muuta tekemistä ja ei oikein kiinnosta katsoa jotain TV-Shopin loppuunkuluneita mainoksia. Tekemisestä mieleen: selailin Lapinsuun tarjontaa, mitä elokuvia olis tulossa. Esitysvuorossa on Saamelaisveri-elokuva. Trailerin perusteella vaikutti mielenkiintoiselta leffalta.

Kävin pitkästä aikaa EuroBillTracker-sivustolla, sattumalta kun pitkästä aikaa oli seteleitä lompakossa. EBT-sivustollahan pystyy siis kirjaamaan (ja seuraamaan) seteleitä, miten raha liikkuu jne. Näköjään syöttänyt 260 setelin tiedot, osumia 12 kpl. Suurin osa osumista Suomesta, yksi osuma Keski-Euroopasta (näkee mistä mihin matkustanut).

Lompakosta mieleen. Pitäisköhän poistaa turhat jutut? Ei nyt kymmeniä, mutta useita kortteja joita en kait ole koskaan tarvinnut. Tai ainakaan pitkään aikaan. Mitäköhän lompakosta löytyy?

Kuntosalikortti, jota en ole käyttänyt kait pariin vuoteen. Liikuntahallin palveluita kun olen käyttänyt, niin en ole käynyt sitten toisella punttisalilla.

Elinluovutuskortti ja verenluovuttajakortti löytyy. Verta luovuttanut lie milloin viimeksi. 10 vuotta sitten? No, tällä hetkellä en taida voidakkaan luovuttaa verta. Psoriasislääkitys sen verto vahvat, että estää verenluovuttamisen. Mutta toisaalta, korttiin on painettu veriryhmä, joten olkootpa kortti vielä lompakossa. Elintenluovutustestamenttia en ole tarvinnut, toivottavasti en tarvikkaan pitkään aikaan, saakoot jälkeenjääneet käyttää sen kortin. Ensiapu (EA)-korttikin löytyy, vanhentui lähes kaksi vuotta sitten...

Turvakortteja on kertynyt muutama, suurin osa vanhentuu 9/2017. Onkohan ne viisi vuotta voimassa? Nopeaa kuluu tuo aika. Eli opiskelin aikoinaan sähköalaa, jossa piti suorittaa työturvallisuuskortin lisäksi sähkötyöturvallisuuskortti ja tulityökortti.

Olikohan muita kortteja? Joulukuussa 2016 suoritin nk. hygieniapassin. Hygieniaosaamistodistus, vai mikä se nyt olikaan virallisesti. Eviran hallimnnoima juttu... Tuli ajankohtaiseksi, kun aloitin työt ekaa kertaa kaupan alalla. Elintarvikkeita kun käsittelee, niin pitää olla hygieniapassi. Toisin kuin muut omistamani työturvakortit, hygieniapassi voimassa niin kauan kunnes toisin ilmoitetaan.

Olikohan muuta mielessä? Kävin kylillä, katselemassa kylän ilmettä. Taitaa olla keskusta ilme muuttumassa jonkin verran. Parissa kohteessa rakennetaan uutta ja ainakin yhdessä kohteessa puretaan vanhaa. Uutta sairaalaa/terveyskeskusta (hyvinvointikeskus?!) rakennetaan ja S-markettia laajennetaan ja remontoidaan. Piha-alue myllätty mukavasti. Liikuntahallin vieressä on alkanut myös työmaa. Pari viikkoa sitten raivattiin metikköä ja nyt kaivetaan kait perustuksille pohjia. Liekö rakenteilla paljon keskustelua herättänyt jäähalli. Kannattaako rakentaa, onko tarvetta, rakennetaanko uima- vai jäähalli jne. Näköjään samalla alueella sijaitsevien rivitalojen purku on myös aloitettu. Kunnan omistamat rivitalot päätettiin purkaa huonokuntoisuuteen vedoten. Taitaa olla yli 40 vuotta vanhoja rivitaloja. Vanhemmat asuivat nimittäin kyseisissä rivitaloissa 1970-luvulla... Aika olikin tehdä jotain. Tekninen käyttöikä rivareissa taitaa olla juurikin vastassa. Varsinkin jos suurempaa remppaa ei ole sen kummemmin tehty.
Kartta vuodelta 1988

Keskustan muutoksesta mieleen. Törmäsin erääseen esitteeseen 1980-luvulta. Esitteen karttaliite herätti mielenkiintoni. Kuinka paljon keskustan ilme on muuttunut 30 vuodessa? Kuinka paljon keskustan kartta on muuttanut muotoaan? Paljonkin...

Vertailun vuoksi kartat 1980-luvulta ja tältä päivältä. Googlen kartta huono siinä mielessä, että zoomatessa osa teistä/kaduista "katoaa". Ja kännykän näyttö pieni, ei saa sopivan mittakaavan karttaa näytölle...
Kartta vuodelta 2017


1 kommentti:

  1. Mielenkiintoista miten paljon kaikkia kortteja ihmisen elämässä kertyykään. Noita turvakorttejakin on kyllä vaikka minkälaisia. Tyttäreni opiskelee alaa johon kuuluu esimerkiksi tuo työturvallisuuskorttikoulutus, mutta tuosta tulityökortista en ollut kuullutkaan! Mielenkiintoinen tuo vanha kartta, hauskaa huomata miten paljon vuosien varrella onkaan muuttunut.

    VastaaPoista