sunnuntai 13. elokuuta 2017

Elokuvia ja muuta höpinää

Elokuvat
Kävin katsomassa pari päivää sitten Sota apinoiden planeetasta -elokuvan Lapinsuussa, paikallisessa leffateatterissa. Elokuva oli erinomainen. Joissain arvosteluissa kehuttu sarjan/trilogian parhaimmaksi osaksi. Apinoiden planeetta -elokuviahan on useampia. Alkuperäinen sarja ilmestyi 1960- ja 70-luvuilla, vuonna 2001 ilmestyi Tim Burtonin versio, 2010-luvulla ilmestyi kyseessä oleva trilogia. En osaa sanoa mikä on parhain kaikista, mutta itse en arvosta alkuperäisen sarjan paria viimeisintä osaa kovin korkealle.

Elokuvissa kävin tällä kertaa arki-iltana. Väkeä ei ollut tällä kertaa kovin paljoa, minun lisäksi neljä kappaletta. Teatterissa käynti on kokenut jonkinlaisen inflaation, yleisökato-termiä voinee käyttää. Olen huomannut kyllä omalta osin käyväni useammin elokuvateatterissa. Tunnelma kenties? Vaikea sanoa miksi.

Muut höpinät
Töissä törmäsin kosmetiikkatuotteeseen, jossa oli Made in Russia -teksti, valmistettu Venäjällä. Tekstin huomattuani aloin pohtimaan mitä kaikkea kuuluukaan Venäjän ja muun maailman väliseen boikottiin. Mitä tuotteita saa tai ei saa tuoda Venäjältä.

Venäjän ja EU:n välillähän on talouspakotteita, joihin kuuluu vienti/tuontirajoitteita. Syyt lienevät poliittisia, liian monimutkaisia ja sekavia minulle (WP:n artikkeli aiheesta/taustoista). Pakotteet ja boikotit vaikuttavat myös urheilussa (tai urheiluun). Venäläiset, ainakin osa, eivät ole voineet (tai saaneet) edustaa Venäjän valtiota, vaan heidän on pitänyt urheilla muun edustuksen alaisena.

Itsenäiset olympiaurheilijat ovat urheilijoita, jotka kisoissa eivät saa edustaa kotimaatansa usein poliittisesta tai sanktiollisesta syystä. (Lähde: WP)

Yleisurheilun MM-kisat järjestetään nyt elokuussa 2017 Iso-Britanniassa. Venäjä on boikotissa (dopingin vuoksi), mutta parisenkymmentä venäläistä urheilijaa voi osallistua kisoihin. (Lähteet: Yle, IL)

Naureskelin erästä uutista: eräs venäläinen yritti salakuljettaa juustoja Venäjälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti