perjantai 7. lokakuuta 2011

Oulu, päivä 5 (pe 7.10.)

Viides päivä Oulussa.

Lyhyt päivä luentojen suhteen yms. Aamulla jumppaa, jonka jälkeen yksi ryhmätapaaminen. Iltapäivällä mahdollisuus ATK-juttujen tekemiseen, mutta ei koske minua (olen tehnyt kyseiset testit yms jo aiemmin).

Museot
Iltapäivällä ruokailun jälkeen kohteena museot. Tai ainakin museo. Pohjois-Pohjanmaan museo, jossa tällä viikolla juhlatapahtumia.

Museo täyttää 80 vuotta, jonka puitteissa museolla erilaisia museoon ja historiaan liittyviä toimintoja ja tapahtumia.

Lähimmäisen auttaminen
...tai ainakin auttaminen yleensä. Nimittäin lähtiessäni museolta huomasin pihalla pari henkilöä pyörän kettinkejä laittamassa paikoilleen. Tai paremminkin yrittämässä. Hetken aikaa mietin, että eivät saa tuolla räpeltämisellä ketareita paikoilleen ikinä. Joten päätin kävästä laittamassa kettingit paikoilleen...

Viikon tulipalokiireet
Eilettäin taisi olla uutisissa maininta Oulussa sijaitsevasta nk. Piparkakkutalosta. 1900-luvun alusta ollut puinen rakennus tuhoutui korjauskelvottomaksi.

Eilen illalla asuntolassa oli myös uhkaava tilanne, joka myöhemmin paljastui vähemmän uhkaavammaksi tilanteeksi. Nimittäin asuntolassa olt palohälytys. Käsittääkseni palovarottimen olivat ottaneet hälyn suihkun vesihöyrystä! Varmaan asentajalla säätöruuvi lipsahtanut hieman kireälle, jos vesi aiheuttaa palohälytyksen?

Sää
Tämä päivä on ollut sään suhteen epävakainen ja erittäin huono. Koko päivän tuullut ja satanut vettä, pääsääntöisesti ajoittain (mutta usein). Välillä sataa kaatamalla ja välillä taas on puolisen tuntia satamatta (tai korkeintaan ripsiä).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti