lauantai 20. elokuuta 2011

Kuulumisia Oulusta,vol 2

Ensimäinen viikko Oulussa takanapäin. Viikko on sujunut tähän asti erittäin mukavasti. Sää on ollut lähes koko ajan aurinkoinen ja lämmin, muutamana päivänä on satanut jonkin verran tosin.

Mitä tehnyt edellisen bloggauksen jälkeen

Perjantaina 19.8. kävin tutustumassa paikallisiin museoihin: niin taiteeseen kuin historaan tuli tutustuttua. Iltapäivällä luentojen jälkeen klo 15 aikoihin läksin melkein suoraan käymään museokierroksella. Perjantaisin on muuten Oulussa ilmainen sisäänpääsy museoihin...

Perjantaina kävin myös tutustumassa paikalliseen Hemmingways-baariin.

Lauantaina 20.8. eli tänään kävin iltapäivästä kahden jälkeen lähdin tutustumaan tiedekeskus Tietomaan tarjontaan. Sopivasti asunnon vieressä sijaitsee. Vaikka kaiketi olisi enemmän nuorempien mieleen, oli paikkaan silti mukava tutustua. Oli jos jonkinlaista tietopläjäyksiä aiheesta kuin aiheesta. Ainoastaan sisäänpääsymaksu hieman harmitti, 15 euroa... Korkealle kohonnut näköalatorni ja siitä näkyvät maisemat jäivät parhaiten mieleen.

Alueella on sijainnut aikoinaan nahkatehdas sekä muuta vastaavaa teollisuutta. Vieressä sijaitseva nahkatehdas (Åhlstöm?) on muuttunut sisältä toimistoiksi. Ilmeisesti Tietomaa sijaitsee energialaitoksena toimineessa rakennuksessa (höyryvoimala muistaakseni).

Muuta

Tänään muistaakseni tulisi televisiosta saksalainen elokuva Perikato. Sen voisi katsoa...

Linkit
- Tietomaa
- Oulun taidemuseo
- Pohjois-Pohjanmaan museo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti